پمپ اسیدی همواره یکی از وسایلی است که همواره در خطر است و احتمال آسیب دیدن آن بسیار بیشتر از سایر دستگاه ها می باشد ، دلیل این امر به دلیل تماس این وسیله با سیالات پر خطری همچون اسیدها است . به همین دلیل مسائلی که مرتبط به آسیب دیدن این وسیله است همواره پر اهمیت بوده و یکی از پر استفاده ترین سوالات در این زمینه این است که ” کدام لوازم پمپ اسیدی زودتر خراب میشود ” ؛ که سعی شده است در این مطلب به همین موضوع پرداخته شود تا به کاربران در نگهداری و مواظبت از پمپ اسیدی بهترین کمک را کرده باشیم :
به طور معمول یک پمپ اسیدی متشکل شده از محفظه ، پروانه ، شفت ، یاتاقان و آب بند میباشد ، که در صورت آسیب دیدن هر کدام از این قطعات عملکرد دستگاه یا به صورت کلی متوقف شده و یا کند شده و از کیفیت آن کاسته میشود .
در هر مدل از پمپی ، مهم ترین قطعه ، پروانه ی آن میباشد . در این سیستم ها پروانه وظیفه دارد که با استفاده از نیروی تولید شده توسط الکتروموتور حرکت چرخشی خود را آغاز کرده و با این حرکت سیال را از ورودی گرفته و به سمت خروجی هدایت کند.
از مهمترین آسیب ها برای پروانه ، فرسایش و خوردگی میباشد . برای جلوگیری از اتفاق افتادن خوردگی پروانه دستگاه ، باید در ابتدا در زمان خرید به این موضوع توجه نمایید ، زیرا به طور معمول در سری های مختلف پروانه از جنس های مختلفی ساخته میشود که خود مشتری باید با توجه به نوع سیال بهترین انتخاب را انجام دهد ، در غیر اینصورت پس از مدت زمان کوتاهی پروانه به دلیل تماس با سیال واکنش نشان داده و خورده میشود .
فرسایش نیز به دلیل تماس مکرر پروانه با دانه ها و ذرات ریز یا درشت درون سیال میباشد ، در صورتی که سری پمپ متناسب با درصد ویسکوزیته سیال انتخاب نشده باشد احتمال این اتفاق بیشتر است ولی به صورت کلی میتوان با کاهش جریان سیال درون دستگاه احتمال این آسیب را باز هم کاهش داد .
پوسته یا محفظه ، با اینکه عملکرد خاصی در دستگاه ندارد ولی وجود نداشتن یا آسیب دیدنش هم میتواند باعث آسیب و خسارت های بیشتری برای دیگر قطعات شود . تنها خطری که برای این قطعه وجود دارد ، ضربه ای است که ممکن است به این دستگاه وارد شود ؛ زیرا در این تنها در این صورت است که پوسته شکسته یا ترک برمیدارد . البته در صورتی که آب بند دستگاه آسیب دیده باشد ممکن است سیال نشتی پیدا کرده و به پوسته آسیب برساند .
آب بند در پمپهای اسیدی ، یکی از مهمترین و ضروری ترین قطعات داخلی دستگاه میباشد ، زیرا در این نوع از پمپ ها سیالات به احتمال زیاد دارای ویژگی های شیمیایی مانند خورندگی میباشند و باید از نشت آن به بیرون از دستگاه و محفظه پمپاژ جلوگیری کرد ، به این دلیل که در صورت نشتی دستگاه بسیاری از قطعات دیگر همچون محفظه و یا دیگر وسایل درون سیستم میتوانند آسیب دیده و از کار بیفتند .
برای خرابی آب بند دلایل زیادی وجود دارد ، برای مثال نصب نادرست یکی از همین دلایل است . در صورت نصب آب بند با زاویه نادرست و یا درست جا نیفتادن آب بند یکی از نکاتی است که باید در زمان نصب به آن توجه شود .
پوسیدگی و فرسایش نیز یکی دیگر از خطرات برای این قطعه میباشد که در صورت کار کردن دستگاه در مدت طولانی یا بیش از حد اسیدی بودن سیال به وجود بیاید .
بدون دیدگاه