مهمترین خطر برای طول عمر مفید دستگاه هایی مانند پکیج و آبگرم ، ته نشین و سفت شدن رسوبات در لوله ی آب میباشد ، زیرا این امر نه تنها باعث دیرتر گرم شدن آب شده بلکه میتواند باعث کیپ شدن جریان آب درون لوله ها هم شود .

دو روش برای رفع رسوبات درون لوله وجود دارد ، یکی استفاده از پمپ جرمگیر و دیگری استفاده از پمپ های اسیدشویی میباشد . روش اول ، روشی قدیمی و سنتی میباشد که امروزه خیلی از آن به کاربرده نمیشود. پمپ اسیدشویی یکی از زیر شاخه های پمپ ضد اسید میباشد که همانطور که از نام آن مشخص است برای رفع رسوب ها مورد استفاده قرار میگیرد .

پمپ اسید شویی چیست ؟

پمپ اسیدشویی یکی از زیرشاخه های پمپ ضد اسید میباشد ، که از آن برای از بین بردن رسوبات درون لوله های آب استفاده میشود. در دستگاه هایی مانند پکیج ، وجود رسوب ، باعث کیپ شدن لوله ها ، اختلال در عملکرد دستگاه و در نتیجه گرم نشدن و یا دیر گرم شدن آب میشود . به همین دلیل رسوب را میتوان به عنوان مضرترین خطر برای پکیج و آبگرمکن ها حساب کرد ؛ با توجه به این موارد نباید اجازه داد که رسوبات در مدت زمان زیادی درون لوله ها بمانند ، زیرا به مرور زمان بیشتر شده و حتی ممکن است به کلی راه جریان آب را ببندند . یکی از بهترین راه حل ها برای این کار ، استفاده از پمپ اسید شویی ، برای از بین بردن رسوبات درون لوله میباشد . با توجه به میزان املاح هایی که در آب وجود دارد ،حداقل این دستگاه ها را باید یک بار در سال ، تمیز کرد .

در کل عمل اسیدشویی را میتوان اینگونه تعریف کرد که ، با استفاده از دستگاه ها و سیالات مورد نیاز ، سطح فلزات را شستشو داد تا رسوبات ته نشین شده ی آب مانند لکه ، مواد های غیر آلی و .. را از روی فلزات مهم مانند آهن ، مس و… پاک کرد. با انجام این کار در مدت زمان مشخص و معین شده ، باعث افزایش طول عمر مفید دستگاه و همچنین افزایش بهره وری آن نیز میشود .

با اینکه انجام این کار ، پیچیدگی های زیادی ندارد ولی به دلیل زیاد بودن هزینه ی این ابزارآلات ، توصیه میشود این کار را به عهده ی یک فرد خبره بسپارید. البته ما در ادامه مراحل انجام این کار را به صورت خلاصه و جامع توضیح داده ایم تا در صورت تمایل به انجام این کار ، به مشکلی برنخورید .

 

  1. دستگاه مورد نظر را خاموش کنید .
  2. هر گونه شیر گاز و مدار های الکتریکی که در دستگاه تعبیه شده است را خاموش نمایید .
  3. شیر ورود آب به دستگاه را ببندید

در حین انجام این کار به هیچ عنوان نباید جریان آبی درون دستگاه به وجود بیاید ، به همین دلیل هر سه شیر آب را باید ببندید .

یک شیر به رنگ آبی برای ورود آب سرد ، یک شیر برای جریان آب گرم به رنگ قرمز و دیگری ، شیری است که باعث ورود آب گرم به داخل خانه میشود .

  1. درپوش های روی دریچه های تصفیه ی پمپ اسید شویی را بردارید .

این دریچه ها به حالت ‘t’ شکلی طراحی و نصب میشود ، که برای شروع انجام این فعالیت باید درپوش روی آن را به آرام بردارید. این کار برای این انجام میشود که در دستگاه هیچ جریان آب گرمی ایجاد نشود .

دقت داشته باشید که قبل از این کار حتما باید شیر های گاز را بسته باشید در غیر اینصورت گاز با فشار از این دریچه خارج میشود و این امر برای سلامت شما بسیار خطرناک است .

مطمئن شوید دیسک های هر درپوش ، به درستی در جای خود قرار بگیرند.

  1. سر شیلنگ ها را به سه شیر وصل کنید .

در صورتی که فروشنده ، این شیلنگ ها را همراه پمپ به شما نداده است ، نیازی به نگرانی نیست زیرا به راحتی میتوانید آنها در فروشگاه های مرتبط به ابزارهای آب گرمکن پیدا کنید.

در این مرحله نیاز است که به دفترچه ی دستگاه مراجعه نمایید ، در صورت نداشتن دفترچه باید با شرکت سازنده ی آبگرمکن تماس بگیرید .

  1. دریچه های پاک سازی را بچرخانید تا به شکل عمودی در بیایند .
  2. محلول شیمیایی مورد نظر را اضافه نمایید .

مهمترین نکته ای که باید در این مرحله در نظر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید از هر محلولی استفاده نمایید . برای مثال استفاده از محلول های تمیز کننده شیمیایی ، باعث توزیع بخارهای خطرناک شده که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است .

بهتر است از سرکه سفید رقیق نشده به مقدار 4 گالن معادل 15.1 لیتر میشود ، استفاده نمایید .

  1. تمام  مراحلی که در دفترچه دستگاه ذکر شده است را به درستی انجام دهید . ( معمولا حدود 45 دقیقه طول میکشد )
  2. پورت دریچه های پاک سازی را ببندید .
  3. شیلنگ ها را جدا کنید .
  4. درپوش ها را دوباره ببندید .

مراقب باشید که درپوش ها را به درستی و کامل ببندید ولی نباید دیسک های آب بندی را خیلی سفت کنید زیرا امکان شکستن آن وجود دارد .

 

ویژگی های پمپ اسیدشویی:

برخی ویژگی های این دستگاه با توجه به کاربردش مشخص است ولی در پایین برخی از مهمترین ویژگی های این پمپ ها را به صورت خلاصه ذکر کرده ایم

  • توانایی در فعالیت در دمای بالا
  • مقاومت زیاد در برابر خوردگی و سیالات اسیدی
  • جلوگیری از هدر رفتن انرژی
  • مناسب بودن قیمت
  • دارای مقاومت و استحکام فیزیکی بالا
  • مناسب برای انتقال سیالات اسیدی ( مانند سیالات قلیایی ، نمک و همه ی اسیدها )

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *